מעגל מנהיגות

חזרה למפעלים| עקרונות מעגל המנהיגות| מעגל מנהיגות – עמוד אחד| מעגל המנהיגות – מסמך מורחב| מעגל המנהיגות|

עקרונות מעגל המנהיגות

 


  1. כל תחום מזמין מנהיג: אדם אחד או שניים. כל תחום יתום, כל עניין, כל קושי, כל דבר שאדם מזהה בתור משהו שדורש תשומת לב – מזמין אכפתיות. ולא אכפתיות כללית אלא אדרבא אכפתיות עם כתובת – מנהיג.
  2.  מנהיג בוחר את עצמו: ומי שמזהה, ומי שרואה, ומי שמרגיש שאכפת לו, ומי שרוצה, הוא צריך לקום ולהעניק מהנהגתו לאותו תחום. הוא לא צריך לבקש רשות מאף אחד, רק להגיד, ולעשות. 
  3. מנהיגות מתוך חירות: לא כי צריך, כי מישהו אומר, לא בדחיפה, ולא במאמץ. מתוך רצון חירות וחדווה. מתוך הקשבה לזמן הזה וקבלת היש ורצון לעשות טוב.
  4. כתובת: מי שהעניק את עצמו ככתובת לתחום, ידאג להגדיר את התחום – למה הוא כן כתובת ולמה הוא לא כתובת, מה הגבולות, ומה הוא זקוק מן הקהילה ומה הוא לא זקוק. תחום יכול להיות מוגדר באופן מאוד שונה מן המקובל. המנהיג מגדיר על פי מה שמשמח אותו, עד להיכן שמגיעה האכפתיות האמיתית שלו.
  5. שקיפות: ובמידת האפשר מנהיגותו תהייה שקופה. אין זו חובת הדיווח, אלא הרצון לשתף, שהוא חלק מתפיסת המעגל. הוא מנהיג בשביל כולם.
  6. יילוד מנהיגות: המעגל תומך במנהיג, לא בהכרח על ידי זה שהוא מסכים עמו, אלא על ידי זה שהוא רואה את עיקר תפקידו בשכלול מנהיגותו, ביילודו כמנהיג טוב..
  7. משוב: לאפשר זרימה חופשית של דיבור, אנרגיה, משוב. לא להתבייש להגיד למנהיג. כשזה נאמר ממקום של כבוד המכיר במנהיגות, הכל בונה מנהיגות. 
  8. מעגל של אמון: מנהיג מתוך ובמידת הסכמת קהילתו. אין זו גנבה, שליטה, ניהול, ולא מלחמה. המנהיג מנהיג את המעגל, המעגל מילד את המנהיג
  9. אין צורך בשלילת האחר: במקום לשלול את פעולתו של האחר, להתנגד, אפשר להישאר בני חורין, ולשחרר את האחר. לא לפרנס שדים. זהו האדם עצמו שבוחר להשתנות בזמן שלו. כבוד עקרוני לרצון שהוא אחר.

10. העברת השרביט: זה שהוא הכתובת כלל לא אומר שהוא לבד, יכולים להיות לו שותפים בהנהגה. ובפרט זה לא אומר שהוא צריך לעשות במו ידיו, או אפילו שהוא אחראי. יותר נכון לומר שהוא ערב, וחלק בלתי נפרד מן האכפתיות שלו לתחום היא להעביר את ההנהגה הלאה כשהוא רואה מישהו שיותר אכפת לו, (שזה אומר בדרך כלל גם יותר מתאים).

11. טעויות: כשם שהמנהיג שקוף, כך צריך למשב אותו ולהיות מוכנים באופן עקרוני לשאת גם את נטל טעויותיו. טעויות  יהיו. וכל הסיפור הוא בכוחו של ארגון ללמוד, לגדול מעבר להם, ובעיקר לגדל אכפתיות. כשם שכל מנהיג ילמד את מנהיגותו, המעגל ככלל ילך וילמד איך מילדים מנהיגים.

12. מעגל: מעגל של מנהיגים בתחומים שונים בכיוונים שונים. המרכז הוא ריק – קהילה של חירות, בגרות, לא עבודת אלילים.

13. שייכות דיאלוגית: שייכות מחליפה את הבעלות, המרכז מחליף את הגבולות.

14.  צמצום ונתינה: צמצום שהוא עוצמה, עוצמה שהיא נתינה. הקשבה לאחרות ולקצב הנכון.

Share

תגובה אחת לפוסט "עקרונות מעגל המנהיגות"

  1. […] והאדמין הוא הדי.ג'יי. זה מזכיר לי את מה שדני לסרי כתב על מעגל המנהיגות (תקראו, זה טקסט מעולה). 2011  הצמיחה מעגלים כאלה באופן […]

כתיבת תגובה

צריך להכנס למערכת בשביל להשאיר תגובה.